Så startade det

Standbytid startades av två Handelsstudenter i slutet av 2011. Det hela började med att en av grundarna Jonatan behövde gå till tandläkaren när han flyttat till Stockholm. Han ringde runt till några olika mottagningar men hade svårt att få en tid. Senare samma dag blev han ändå uppringd av flera av de tandläkare han talat med, eftersom de fått sena avbokningar.

Jonatan tänkte att det måste vara bättre för tandläkarna att hitta nya patienter för de tiderna som blir avbokade än att ta en patient som redan bokat en tid. Dessutom måste det ju finnas många som kan tänka sig en tandläkartid i sista-minuten, precis som Jonatan. Jonatan och hans kompis Elias pratade mycket med olika tandläkare, tandhygienister och andra inom tandvårdsbranschen för att få en tydlig bild av deras vardag. I maj 2012 lanserades så den färdiga sidan standbytid.se.

När Standbytid var som störst jobbade de med ca 35 tandläkarmottagningar i Stockholm, Uppsala, Göteborg, Linköping och Kristianstad.

Standbytids slogan – Snabbt, smidigt & enkelt

På Standbytid.se får du möjlighet att göra det du vill men kanske inte alltid har tid att planera för. Vi ser till att du kan ta del av olika tjänster för att använda dem bara några timmar senare. Med en tidshorisont som gör att du slipper planera veckor i förväg skapar vi möjlighet för dig att göra det som passar just dig precis idag. Just nu jobbar vi mycket med tandvård. Du kan till exempel få en basundersökning eller tandblekning redan idag eller senare i veckan.

Så beskrevs Standbytid

Många använder Standbytid.se för att göra de där sakerna som man ofta drar sig för men som är så skönt att få gjorda. Ett tandläkarbesök kan verkligen vara en sak som drar ut på tiden, men om man kan gå redan samma dag eller nästa så kan det vara lite lättare att komma till skott. Andra använder sidan för att se hur de kan fånga dagen på bästa sätt. Kanske skulle man kunna unna sig en hårklippning, eller se om det har dykt upp någon tandblekning som skulle passa mig?

Standbytid i Sverige

Standbytid.se erbjöd tandläkartider i Uppsala, Linköping, Kristianstad, Göteborg och Stockholm. I Stockholms län finns Standbytid på lite fler ställen:
Östermalm, VasastanHammarby SjöstadKungsholmen, Bromma, Hallstavik, Jordbro, Botkyrka, Rimbo, Järna, Kallhäll, Nykvarn, Salem, Sundbyberg, Nynäshamn och Upplands Väsby. Registrera dig gratis i bannern här ovanför och få efter eget önskemål reda på när det dyker upp något i din smak.